Despre compania AFIBANAT

Afibanat in colaborare cu Inoxcenter Srl Bucuresti pun in functiune noua instalatie pentru capre 2X48 construita in Romania.

 

 

 

 

 

 

 

AFIMILK - NR. 1 PENTRU FERMELE DE VACI DE LAPTE,FERME DE CAPRE SI FERME DE OI

 

 

 

Succesul şi profitabilitatea unei ferme de vaci de lapte sunt sinonime cu managementul inteligent al fermei. În acest domeniu, AfiMilk sunt primii şi cei mai buni din lume.

În România, instalaţiile de muls şi sistemele de gestiune computerizată a fermei dezvoltate de AfiMilk sunt distribuite în exclusivitate de către AfiBanat. Compania oferă trei tipuri principale de configuraţii pentru instalaţiile de muls: tip brăduleţ - pentru ferme mici şi medii, tip paralel - pentru ferme de productivitate mare, şi rotolactoare - pentru ferme de foarte mare productivitate.


Cea mai nouă şi mai modernă instalaţie de muls realizată de către AfiBanat în România este în ferma de vaci de lapte Agromec Periam din judeţul Timiş. Instalaţia de muls este de tip paralel, heavy-duty, pe structură zincată cu 70 la sută inox, cu câte 15 de posturi de muls pe fiecare parte, proiectată pentru 500 de vaci, pentru două sesiuni de muls zilnice.


Instalaţia este dotată cu sistemul full management de ultimă generaţie AfiMilk, identificare individuală pe fiecare post de muls, sistem de cântărire şi de sortare a animalelor.


Sistemul integrat de management al fermei Afimilk are ca element central cel mai complet software de gestiune din lume pentru fermele de vaci de lapte şi managementul cirezii, numit AfiFarm. Programul colectează date despre fiecare animal de la pedometrele ataşate la picioarele acestora, de la postul de muls, de la cântar, precum şi de la toate celelalte terminale din fermă şi procesează şi furnizează în timp real informaţii esenţiale ce reflectă schimbările fiecărei vaci, fiecărei grupe sau întregii cirezi.


Dispozitivele AfiLight montate pe fiecare post de muls colectează şi afişează, în timpul mulsului, date referitoare la cantitatea şi conductivitatea laptelui muls, precum zile în lactaţie sau cantitate de lapte precedentă.


Opţional, pe fiecare post de muls poate fi montat şi dispozitivul AfiLab, care analizează şi oferă în timp real informaţii despre grăsimea, proteina, lactoza, ureea şi celulele somatice din lapte.


Pedometrul Afimilk ataşat la piciorul fiecărui animal este cel mai important instrument în detectarea căldurilor şi transmiterea alertelor pentru fătare şi are o siguranţă de 99%.


Sistemul de management AfiFarm generează rapoarte şi liste de lucru pentru a prezenta o imagine exactă a animalelor din fermă în orice moment şi pentru a-l ajuta pe fermier în luarea deciziilor manageriale. Cu AfiFarm, fermierul are date complete referitoare la producţia de lapte pe sesiuni, zile sau pe perioade mai lungi, la sănătatea şi fertilitatea fiecărui animal, ce permit planificarea producţiei de lapte din fermă, ameliorarea efectivelor, monitorizarea sănătaţii şi sortarea automată a vacilor pentru tratament sau însămânţare. Programul de gestiune AfiFarm este uşor de utilizat şi poate fi personalizat pentru managerul fermei, medicul veterinar sau contabilul fermei.


AfiMilk aduce îmbunătăţiri şi în structura şi componentele instalaţiilor de muls: sistemul de colectare a laptelui spre tancul de răcire permite ca în orice moment mulsul să se poată realiza doar pe o parte a instalaţiei, porţile de ieşire pot fi poziţionate în funcţie de talia animalelor, iar tabla de protecţie este prevăzută cu un canal de colectare a dejecţiilor care se spală automat la deschiderea porţilor de ieşire. În plus, pompa de vacuum ecologică reduce consumul de curent al instalaţiei de muls cu peste 50 la sută.

 


O astfel de instalaţie de tip heavy-duty poate fi exploatată până la 20 de ani, cu posibilitatea de a-i aduce îmbunătăţiri pe măsură ce apar componente electronice mai performante.Interviu cu Sergiu Irimescu, manager Afibanat, pentru Revista Fermierului, cu ocazia participarii la expo Agraria 2012:

“Am venit la Agraria cu noutăţi în managementul fermei, începând de la analiza laptelui, cu un senzor special pentru componentele laptelui - lactoză, uree, grăsime - şi cu un pedometru de identificare a animalelor, care analizează şi gradul de confort al animalului, legat de ore de odihnă, de hrană. E nevoie de aşa ceva pe piaţă, pentru că, dacă vrei să ai eficienţă într-o fermă, trebuie să ai anumite dotări. Nu mai merge să faci lucrurile după ureche şi după sfaturile bătrâneşti. Performanţa trebuie făcută cu dotări. Ceea ce promovăm noi sunt utilajele performante, produse în Israel, pe care alţii le folosesc de ani de zile, având producţii duble faţă de noi.
Facem muncă de pionierat, aşa am făcut mereu. Cei care nu se vor alinia la un anumit standard, nu vor face faţă. Subvenţiile nu mai există, aşa că trebuie să scoţi maximum şi pentru asta ai nevoie de tehnologii noi. Noi ne adresăm oamenilor care cresc animale pentru afacere, nu ca hobby. Avantajul nostru este experienţa pe care o avem pe piaţă. AfiMilk a fost prima firmă care a dezvoltat partea electronică prin staţiile de muls, de la măsurarea cantităţilor de lapte până la managementul pe calculator.
În acest an, laboratorul pentru analiza laptelui pe fiecare animal în parte este unicat în lume. Chiar şi pedometrul este cel mai bun, nu avem rival.

Problema la noi este mentalitatea faţă de firmele care produc în România. Firma AfiMilk ne oferă un atuu în promovare. Am fost în multe ţări şi toate îşi încurajează producţia internă. Firmele producătoare de utilaje colaborează cu asociaţiile de fermieri, cu asociaţiile de control al reproducţiei, e un sistem bine pus la punct, pe care am putea să-l împrumutăm şi noi.


PREZENTAREA CELEI MAI NOI SI MODERNE INSTALATII DE MULS DIN ROMANIA si interviu cu inginerul de productie.

http://agroinfo.ro/videouri/evenimente/afimilk-nr-1-pentru-fermele-de-vaci


Cea mai noua instalatie de muls din Romania realizata de Afibanat Timisoara cu sistem Afimilk Israel.

Parteneri AFIBANAT