Sistem de curăţat dejecţii

AfiBanat vă pune la dispoziţie un sistem de curăţat dejecţii care asigură îndepărtare gunoiului şi evacuarea acestuia din adăpost în bazinul de stocare. Prin menţinerea curăţeniei în adăpost se asigură igiena şi starea de sănătate a animalelor.

Instalaţia de evacuat dejecţii se compune dintr-un sistem de acţionare cu cabestane, lamele de raclare ghidate în canalul de beton sau, opțional, cu ghidare pe șină U încastrată în beton şi role la capetele grajdului. De asemenea, este prevăzută cu sistem de întoarcere prin ridicarea lamelor şi sisteme de siguranţă pentru partea mecanică (cu limitatoare de capăt de cursă).

Lamele sunt acţionate prin intermediul unui cablu special din oţel inoxidabil , rezistent la tracţiune.

Tabloul de automatizare permite, prin intermediul unor senzori, protecția motoarelor și dublă protecție la blocarea lamelor, prevenind astfel accidentarea animalelor. De asemenea, tabloul de automatizare permite și setarea de pornire automată a sistemului de până la 16 ori/zi, la ore prestabilite și asigură o protecție antiîngheț, în cazul în care instalația funcționează la temperaturi scăzute.

sistem de curatat dejectii
Sistem de curatat dejectii