Instalaţiile de muls au fost dezvoltate pentru a satisface o cerinţă de a mulge cât mai multe animale într-un timp cât mai scurt. În acelas timp o instalaţie de muls necesită mai puţin efort şi mai puţini oameni în timpul procesului de muls. Iniţial au fost folosite aparate individuale de muls care erau transportate de la o vacă la alta.

Apoi au apărut instalaţii de muls mai complexe prin realizarea unor puncte de muls conectate la o conductă principală de colectare. Această metodă a îmbunătăţit considerabil eficienţa muncii şi a redus transportarea manuală a laptelui din sălile de muls.

Termenul de Instalaţie Automată de Muls acoperă un ansamblu întreg de unităţi de muls, inclusiv hardware-ul şi software-ul utilizat pentru funcţionarea unităţilor. Aceste instalaţii de muls mai integrează un sistem de selecţie a animalelor, sistemul de curăţare a mameloanelor, sistemul de igienizare a instalaţiei de muls, sistemul de răcire a laptelui şi bineînţeles sistemul de alarmă al întregului ansamblu.

În acest sens, pentru a îmbunătăţii procesul de mulgere şi pentru a automatiza sala de muls din fermă dumneavoastră, Afibanat va pune la dispoziţie atat instalatii de muls capre cat si instalatii de muls vaci.

Nu doar vacile se pot bucura de instalaţiile de muls de la Afibanat. Beneficiile pe care le aduce sănătăţii laptele de capră a dus la o creşterea cantităţii de lapte existenţa pe piaţă. Această creştere poate fi asigurată de ferme doar cu ajutorul unor instalaţii de muls automate.