Instalaţiile de muls vaci au fost dezvoltate pentru a satisface o cerinţă de a mulge cât mai multe animale într-un timp cât mai scurt. În acelas timp o instalaţie de muls necesită mai puţin efort şi mai puţini oameni în timpul procesului de muls. Iniţial au fost folosite aparate individuale de muls care erau transportate de la o vacă la alta.

Apoi au apărut instalaţii de muls mai complexe prin realizarea unor puncte de muls conectate la o conductă principală de colectare. Această metodă a îmbunătăţit considerabil eficienţa muncii şi a redus transportarea manuală a laptelui din sălile de muls.

Termenul de Instalaţie Automată de Muls acoperă un ansamblu întreg de unităţi de muls, inclusiv hardware-ul şi software-ul utilizat pentru funcţionarea unităţilor. Aceste instalaţii de muls  vaci mai integrează un sistem de selecţie a animalelor, sistemul de curăţare a mameloanelor, sistemul de igienizare a instalaţiei de muls, sistemul de răcire a laptelui şi bineînţeles sistemul de alarmă al întregului ansamblu.

În acest sens, pentru a îmbunătăţii procesul de mulgere şi pentru a automatiza sala de muls din fermă dumneavoastră, Afibanat va pune la dispoziţie următoarele platforme şi sisteme auxiliare:

Platforme de muls vaci

  • de tip brăduleţ - acest sistem are un design specific pentru a avea acces uşor la ugerul vacii. Acesta asigura vizibilitate optimă a ugerului în timpul procesului de muls. De asemenea asigura un acces uşor animalelor atât în timpul intrării cât şi ieşirii din sală.
  • de tip paralel - acest sistem este recomandat pentru cirezi mari. Investiţia iniţială va fi amortizată foarte repede datorită performanţelor ridicate ale acestui instalaţii de muls. De asemenea necesită un număr foarte mic de operatori.
  • de tip rotolactor - sistemele de muls rotative sunt cele mai eficiente de pe piaţă. Este ideal pentru cirezi mari sau în expansiune, oferind o rutină calmă şi confortabilă pentru vaci. De asemenea asigura un mediu de lucru eficient şi sigur pentru operatori.

Platforma de muls vaci de tip bradulet

Platforma de muls vaci de tip paralel

Platforma muls vaci de tip rotolactor