AfiWeigh este un modul Afimilk care măsoară automat greutatea vacii și o stochează în baza de date Afimilk.

Sistemul de cântărire AfiWeigh este format dintr-una sau mai multe platforme de cântărire instalate în sala de muls, cântărind vacile care se întorc de la muls. Informaţiile sunt descărcate în baza de date individuală a vacii. Astfel se poate ţine evidenţa indicelui de masă corporală. Acesta reprezintă o componentă esențială în managementul unei ferme de lapte.

Perioada postpartum (postnatala) a unei vaci de lapte determină performanţele productive și reproductive din timpul alăptării. Vacile care dau un randament ridicat în faza de tranziție postpartum necesită mai mult energie decât consumă pentru a produce lapte (grăsime) și pentru aşi menține greutatea corpului lor. Drept urmare, aceste animale vor avea un raport de energie scăzută, care este asociat cu un risc crescut de tulburări metabolice și probleme de sănătate. De obicei vacile încep să recupereze greutatea corporală și echilibrul energetic în aproximativ 30-40 de zile după fătare.

De aceea este extrem de importanta monitorizarea schimbărilor în starea corpului, mai ales în timpul alăptării. În acest fel se pot depista și trata vaci vulnerabile cu tulburări metabolice din urmă fătării.

De ce avem nevoie de sistemul de cântărire AfiWeigh?

Pentru a îmbunătăţii producţia prin:

  • Depistarea şi tratarea din timp a vacilor bolnave
  • Depistarea şi tratarea dezechilibrelor energetice
  • Depistarea timpurie a problemelor de alimentaţie

Să îmbunătăţim fertilitatea prin:

  • Optimizarea balanţei energetice pentru reproducţie
  • Identificarea şi prevenirea bolilor legate de fătare
  • Beneficii mecanice
  • Sistemul de trecere menţine un trafic optim

Sistemul de cântărire AfiWeigh este o unealtă care îmbunătăţeşte în mod semnificativ eficienta unei ferme şi care ajuta la dezvoltarea cirezii. Prin asocierea acestuia cu alte module AfiMilk cum ar fi pedometrele AfiTag, debitmetrul de lapte AfiMilk MPC şi analizatorul de lapte AfiLab se poate obţine o fermă extrem de eficienţă şi bine dezvoltată.

sistem de cantarire pentru ferme
Sistem de cantarire pentru ferme
sisteme de cantarire pentru ferme
sisteme de cantarire pentru ferme