Crescătorii de vite de lapte care le permit acestora să se deplaseze liber în adăpost obţin cele mai bune rezultate. Asemenea oamenilor, vacilor nu le plac constrângerile legate de deplasare. Datorită conceptului de circulaţie liberă al Lely, vacile dvs. se pot hrăni, adăpa, odihni şi pot fi mulse de robotii Lely Astronaut în orice moment al zilei, toate datele putând fi vizualizate prin simpla atingere a unui buton cu ajutorul programului de gestiune T4C. Lely este singurul producător care vă poate oferi un contract de servicii complete, calculat în funcţie de numărul de kg de lapte produs. Lely Astronaut este un robot de muls ce se evidenţiază clar fata de cei ai concurenţei. Cu braţul unic al robotului Lely Astronaut, durabilitatea şi uşurinţa în utilizare sunt întotdeauna esenţiale pentru o performanţă ridicată. Procedura de pregătire şi spălare pentru muls, libertatea totală a vacii în boxă, precum şi tehnica de muls cu tehnologie de vârf, toate sunt incluse în cea mai avansată tehnologie de muls disponibilă în prezent pe piaţă: robot de muls Lely Astronaut. Ne mândrim cu mulţi ani de experienţă practică şi cu rezultate excelente atât în fermele mici de vite de lapte, cât şi în cele mari.

O caracteristică revoluţionară a robotului Lely Astronaut o constituie design-ul cu trecere al boxei de muls, numit „I-flow”. Aşa cum demonstrează practica şi cercetarea, vacile nu sunt cu adevărat capabile să realizeze viraje strânse. Permiţând vacii să intre şi să iasă din boxă în linie dreaptă, se elimină orice disconfort inutil. Design-ul practic pentru vaci le permite acestora să interacţioneze continuu cu restul cirezii, eliminându‑se astfel stresul inutil. Fermierii care au utilizat un robot de muls Lely Astronaut cu conceptul I-flow timp de peste un an raportează o creştere peste aşteptări a producţiei de lapte.

Roboti de muls Lely Astronaut A4

Încă din 1992 Lely şi-a dovedit conceptul braţului robust robotizat; braţul rămâne poziţionat sub vacă şi controlează întregul proces de muls. Datorită robusteţii sale, braţul nu se deteriorează, chiar dacă se întâmplă ca vaca să stea pe el. Dacă paharele de muls sunt desprinse accidental cu piciorul, ele vor fi reconectate în câteva secunde fără risc de contaminare. Asigurăm cea mai rapidă reconectare posibilă la mameloane, precum şi un control complet al întregului proces de muls, cu toate componentele funcţionale situate cât mai aproape posibil de paharele de muls.

Periile vor îndepărta impurităţile şi bălegarul de pe mameloane. Este singurul sistem care curăţă atât zona din jurul mameloanelor, pe care paharele de muls o pot atinge, cât şi partea inferioară a ugerului, aflată în apropierea mamelonului. Periile asigură totodată o stimulare tactilă rapidă şi foarte eficientă, care este importantă pentru ca vaca să elibereze hormonul oxitocină. O stimulare mai bună va îmbunătăţi timpul de ataşare, viteza laptelui şi, prin urmare, capacitatea robotului.

Îndepărtând ieslea din faţa vacii la sfârşitul mulsului, aceasta este încurajată să iasă din boxă mai repede, deoarece nimic nu îi stă în cale şi nu poate primi mai multă hrană. O ieşire rapidă permite intrarea imediată a altei vaci. Deşi acest avantaj poate părea minim, câştigarea a cinci secunde per muls poate duce cu uşurinţă la câştigarea unui total de 15 minute pe zi sau o vacă în plus.

Robot de muls Lely Astronaut A4