Lely L4C – mai mult decât un sistem de iluminat

L4C – Light for Cows – este mai mult decât un sistem de iluminat Lely pentru grajdul dvs.; este o abordare complet diferită privind iluminarea adăpostului. Acest sistem nou – primul de acest tip – a fost dezvoltat în vederea asigurării unei distribuiri optime a luminii în grajd, cu ajutorul unor lămpi special concepute. Astfel, sistemul asigură niveluri optime de lumină grajdul întreg şi, în acelaşi timp, menţine consumul de energie la un nivel cât mai redus posibil.

Iluminarea corespunzătoare a grajdurilor asigură performanţă optimă vacilor. Lumina bine distribuită în adăpost – inclusiv o repartizare optimizată de-a lungul zilei – poate să crească atât producţia de lapte cu
6-10%, cât şi ingestia de furaje. Lely oferă o opţiune foarte avantajoasă ca preţ, permiţând vacilor să beneficieze de condiţii de iluminare standard pentru majoritatea grajdurilor de ultimă generaţie din prezent. 

sistem de iluminat Lely

Şi această opţiune excelentă vă oferă chiar mai mult: Lely L4C este un sistem de iluminare controlată a grajdului, care oferă şi posibilitatea realizării unui plan de iluminare avansat şi personalizat. Vacile sunt animale sensibile, alternarea dintre zi şi noapte fiind de o importanţă deosebită pentru ritmul lor. Sunt necesare niveluri de lumină specifice pentru ca alternarea dintre zi şi noapte să aibă un impact asupra organismului vacii.În special iarna, lumina din grajduri nu este suficientă pentru a atinge nivelul celei naturale. Cu un control corect al iluminării, vacile beneficiază la maximum de o intensitate a luminii între 150 şi 200 lux timp de 16 ore, combinată cu o perioadă de întuneric de opt ore. Deşi vara lumina naturală asigură în general o bună iluminare, controlul luminii poate constitui un avantaj chiar şi în acest anotimp, în zilele înnorate şi întunecoase. Datorită combinării unui senzor de lumină, a funcţiei sale de reţea şi a parametrilor de programare, vă puteţi bucura de un sistem complet automatizat, care garantează distribuirea optimă a luminii, fără muncă suplimentară.

Sistem de iluminat lely L4C

Nu numai vacile de lapte, ci şi viţeii şi vacile înţărcate vor beneficia de distribuirea optimă a luminii. La configurarea programului de iluminat, acestor grupuri speciale li s-a acordat o atenţie deosebită. Aceasta se explică prin faptul că viţeii şi vacile înţărcate preferă o distribuire diferită a luminii, care se gestionează cu uşurinţă – şi în mod automat – prin programul de iluminat Lely L4C.