Debitmetru de lapte AfiMilk MPC este uşor de utilizat şi asigură un control complet asupra procesului de muls. Informaţiile sunt furnizate direct din camera de muls. Ca şi parte din sistemul de management AfiMilk, acest debitmetru va transfera datele acumulate în software-ul AfiFarm.

Debitmetru de lapte AfiMilk MPC oferă o serie de caracteristici ajutătoare şi alerte pentru utilizator. Dispozitivul a fost gândit să furnizeze date vitale fermierului, astfel încât să poată lua decizii în ceea ce priveşte sănătatea animalului.

Construit pentru a face faţă unui debit mare de lapte, oferă protecţia necesară pentru evitarea fluctuaţiilor de vid. De asemenea se pot seta praguri precise pentru oprirea automată a mulsului în momentul în care fluxul de lapte scade. Cronometrarea timpului de închidere a vidului garantează o eliberare lină a clusterului de pe uger.

AfiMilk MPC permite două metode de control al pulsaţiilor. Controlul de bază permite setarea ratelor, în timp ce controlul avansat permite reglarea pulsaţiilor în funcţie de fluxul laptelui. Pulsaţia se opreşte în momentul în care clusterul a fost detaşat, astfel se extinde durata de viaţă a echipamentelor de muls şi a garniturilor.

Algoritmul implementat în sistemul AfiMilk permite măsurarea conductivităţii laptelui, acest lucru serveşte la detecţia mastitei. Debitmetru de lapte AfiMilk MPC permite colectarea şi analizarea datelor legate de debite şi curbele de muls. Astfel se poate evalua şi optimiza procesul de muls.

Dispozitivul vine într-o unitate sigilată pentru a putea rezista mediului umed, dar şi altor provocări la care este expus în sala de muls. Partea electronică incorporata permite transferul de date dintre dispozitiv şi unitatea centrală. Panoul de control al debitmetrului de lapte este utilizat ca şi o interfaţă între operator şi sistemul de management AfiMilk.

Prin prezentarea unor informaţii relevante despre mulsul vacii, acest dispozitiv poate ajuta operatorii să ia decizii legate de mulsul unei anumite vaci. În acest sens, debitmetru de lapte AfiMilk MPC oferă alerte despre operaţiuni neregulate sau despre vacile care au nevoie de o atenţie specială în timpul mulsului.

https://www.youtube.com/watch?v=j29v0vp0Ra8