AfiTag 2 este primul pedometru pentru ferme comercializat în toată lumea. Pedometrele AfiTag au fost concepute pentru a realiza două obiective. În primul rând este o metodă foarte bună pentru a identifica vaca, iar în al doilea rând se poate face corelaţia dintre activitatea fizică şi perioada în care vaca este în călduri. Toate aceste informaţii pot fi centralizate şi analizate cu ajutorul software-ului AfiFarm.

AfiTag 2 încorporează un dispozitiv care număra paşii vacii şi trimite aceste informaţii către modulul de detecţie AfiAct din PC. După analiza acestor date se poate determina dacă vaca este în călduri.

AfiTag 2 este o componentă activa concepută pentru a rezista cânt mai mult pe piciorul unei vaci. Achiziţia unor pedometre AfiTag se justifică deoarece acestea oferă o metodă eficientă de detectare a momentului când vaca este în călduri. Pedometrele pot fi transferate de la o vacă la alta, în acest mod costurile de utilizare sunt reduse.

Utilizatorii AfiTag 2 afirma că au observat o modificare majoră în creşterea fertilităţii. Statistic vorbind, după ce au început să lucreze cu acest sistem, fermele au reuşit să reducă perioada involuntară de aşteptare cu 13 - 15 zile.

Beneficii aduse de pedometre AfiTag 2:

  • Detectarea vacilor în călduri
  • Recepţionarea alertelor cu privire la sănătate (mastita, şchiopătat)
  • Indicaţii despre grajd (adăpost şi condiţii ale densităţii)
  • Monitorizarea condiţiilor de mediu înconjurător (temperatura, presiune)
  • Alertarea din timp a fătărilor
  • Transmiterea datelor la distanţă prin tehnologia WiFi

Pedometrele AfiTag 2 îmbunătăţesc capacităţile şi profitabilitatea unei ferme de lapte. Prin depistarea precoce a vacilor bolnave sau sau a condiţiilor de stres se permite tratarea acestora în timp util. Astfel se îmbunătăţeşte bunăstarea generală a vacii.

Prin îmbunătăţirea condiţiilor de existenţa a vacii, aceasta va realiza va produce cantităţi mai mari de lapte şi la o calitate mai bună. Zilele de tratament pot fi reduse la un minim, iar timpul pe care îl aloca fermierul pentru monitorizare, prevenire şi tratament este de asemenea redus.

 

 

Pedometre AfiTag 2 pentru ferme